Dinko

SOCIAL MEDIA IN THE CLASSROOM

(Firenca 23.-28. 3.2015.)

Entuzijazma u pripremama nije manjkalo, jezične pripreme (engleski i talijanski jezik!), google mape i planovi puta, rezerviranje hotela, što vidjeti u slobodnom vremenu….uzbudljivo!


Zbog  prometne povezanosti u Firencu sam došao u petak 20.3.2015. godine. Predavanja su započela u ponedjeljak 23.3. i trajala do subote 28.3. kako je bilo i predviđeno.
Prvog radnog dana imali smo uvodne riječi, predstavljanje svojih zemalja, škola i načina rada u nastavi te povezanosti ovog seminara s potrebama rada u nastavi.
Predstavio sam našu školu u kraćem izlaganju, ali i video zapisom u trajanju od 5 minuta.
Uvodna predavanja prof. Tatjane Speri i prof. Davida Baronija bila su orijentirana na pro et contra vezano za društvene mreže u razredu. Poslije stanke za ručak, započeli smo s Edmodom, društvenom mrežom koja je iznimno korisna za rad u razredu te formiranje virtualne učionice.
U utorak, 24.3. nastavili smo s Edmodom, kombinirajući zanimljiva predavanja s praktičnim radom. Slijedile su Google Forme te You Tube i diskusije o naučenom.
Srijeda, 25.3. bila je predviđena za Facebook i druge alate kao što su Pinterest, Quizlet…i diskusije na kraju dana. U večernjim satima realizirano je zajedničko druženje u restoranu Soul Kitchen, uz prethodno razgledanje znamenitosti grada.
U četvrtak se nastavilo s Twiterom i Vine programom. Petak i subota bili su rezervirani za predavanja prof. Caterine Rumfore koja su bila vrlo poučna, s temama Wikispace, Prezi, European Platforms, Epale i Etwining.
Završnog dana, u subotu, dobili smo i certifikat te smo u popodnevnim satima napustili Firencu.
Sve je bilo poučno, korisno za moj budući rad u nastavi i uporabi društvenih mreža i multimedije…vrijedno zalaganja.
Čast mi je i zadovoljstvo biti dijelom školskog tima i držim da je ovo jedno neponovljivo iskustvo…
Dinko Husadžić

Galerija fotografija.