Sonja

Jezični tečaj u Londonu, St. Gilles International, 01.-12.6. 2015.

Poboljšane jezične kompetencije kojima ću doprinositi snažnijoj prepoznatljivosti škole na europskoj razini  i time povećati njenu atraktivnost, ujedno je i alat za postizanje jednoga od cilja programa  Erasmus+ i europskog razvojnog plana na školskoj razini.
Nakon potpisivanja ugovornih obveza između škole i Agencije te naročito nakon potpisivanja pojedinačnog ugovora između škole i mene kao sudionice, započela sam s pripremnim aktivnostima kojima sam se nastojala što bolje pripremiti za dvotjedni boravak u Londonu i  tečaj engleskoga jezika. To je uključivalo komunikaciju s organizatorom tečaja ITC International  Praque, rješavanje testa iz engleskoga jezika, mini jezične lekcije preko  kanala You Tube, organizaciju putovanja, pronalaženje smještaja i kulturološku pripremu istraživanjem interneta te čitavi niz drugih aktivnosti prije putovanja.

 


Sami tečaj trajao je od 1.6.do 12.6, a putovanje je započelo 29.5., letom Rayanaira iz Osijeka do zračne luke Stansted u Londonu.


 
Prva dva dana provela sam upoznavajući  povijesno-kulturne znamenitosti Londona. Od 1.lipnja prisustvovala sam jezičnom tečaju na St.Gilles International. Nastava je trajala od 9:00 -13:00, a  u samostalno sam radu svakodnevno provodila dodatna četiri sata te je ukupni fond sati na kraju tečaja iznosio 80 sati.

Od 1. do 12.lipnja prisustvovala sam jezičnom tečaju na St.Gilles International. Nastava je trajala od 9:00 -13:00, a  u samostalno sam radu svakodnevno provodila dodatna četiri sata te je ukupni fond sati na kraju tečaja iznosio 80 sati.

Program tečaja uključivao je 80 radnih sati za A2 jezičnu razinu.

Na kraju tečaja održala sam prezentaciju o našoj zemlji, a nakon završetka tečaja uručeni su nam certiffikati:Poboljšana vidljivost škole na europskoj razini ostvarena je i izmjenom kontakata te izradom mailing liste za buduću projektnu suradnju.

Plan diseminacije:
prezentacija o individualnoj mobilnosti na Učiteljskom vijeću Škole
radionica/predavanje za ravnatelje  županijskih OŠ na temu uvođenja poduzetništva na primarnu obrazovnu razinu
proučiti i prevesti kurikulum za poduzetništvo jedne europske škole
analizirati s europskim kolegama primjere dobre prakse pri uvođenju i implementaciji poduzetništva primarne razine
aktivno sudjelovati u barem jednom eTwinning projektu s temom poduzetništva
aktivno sudjelovati u izradi kurikuluma za poduzetništvo OŠ Ludina