Sudionici

Učitelji koji sudjeluju u projektu:

SONJA PRIBOLŠAN PONGRAČIĆ
- jezično usavršavanje managementa škole - ravnateljica škole

TOMISLAV PAVLOVIĆ
- poduzetništvo - učitelj engleskog jezika

DEJAN ŠIPTAR
- jezično usavršavanje i kultura - knjižničar škole

VALERIJA STIPETIĆ
- jezično usavršavanje i dramski izraz - učiteljica engleskog jezika

DAMIR BELAVIĆ
- IKT i korištenje naprednih tehnologija - učitelj matematike (razvoj online tečajeva),

DINKO HUSADŽIĆ
- IKT i korištenje naprednih tehnologija hrvatskog jezika (korištenje multimedije u nastavi)

IVANA PAVLOVIĆ
- razvoj socijalnih vještina (učiteljica razredne nastave)

DARKO BRNADA
- razvoj vještina obrade materijala - praktične vještine i tehnike obrade drveta ručnim alatima  (učitelj tehničke kulture)

MARIJANA REŠETAR
- nove metode poučavanja (učiteljica razredne nastave, job shadowing)

Marijana

Job shadowing u partnerskoj školi u Finskoj, Alakylan koulu, Kiiminki, Oulu


    Nakon potpisivanja Ugovora o dodjeli financijske potpore za Erasmus+ mobilnost osoblja u svrhu podučavanja i osposobljavanja krenula sam s pripremama za put i praćenje prakse. Trebalo je dogovoriti detalje sa školom domaćinom koju smo pronašli putem eTwinning portala. Cilj mojega posjeta školi u Finskoj je bio usvajanje novih metoda poučavanja s naglaskom na učenje kroz rad. Željela sam prisustvovati satovima ručnoga rada kako bi usvojila znanja koja ću prenijeti i koristiti u svojoj školi. Komunicirala sam s učiteljima iz škole domaćina mailom i skype-om. Pomagali su mi kolege iz škole. Podijelili smo se po troje kako bi lakše odrađivali sve poslove. Nakon dogovora napravili smo raspored aktivnosti tijekom mog praćenja prakse.
    Istovremeno sam učila finske riječi kako bi lakše svakodnevno komunicirala i usavršavala vještine govorenja engleskoga jezika. Slijedila je i kulturološka priprema. U međuvremenu je trebalo organizirati put i smještaj u čemu su mi pomagali kolege i kolegice iz  tročlanog tima. Provedeno je i ICT osposobljavanje.

Read more ...

Dinko

SOCIAL MEDIA IN THE CLASSROOM

(Firenca 23.-28. 3.2015.)

Entuzijazma u pripremama nije manjkalo, jezične pripreme (engleski i talijanski jezik!), google mape i planovi puta, rezerviranje hotela, što vidjeti u slobodnom vremenu….uzbudljivo!

Read more ...

Sonja

Jezični tečaj u Londonu, St. Gilles International, 01.-12.6. 2015.

Poboljšane jezične kompetencije kojima ću doprinositi snažnijoj prepoznatljivosti škole na europskoj razini  i time povećati njenu atraktivnost, ujedno je i alat za postizanje jednoga od cilja programa  Erasmus+ i europskog razvojnog plana na školskoj razini.
Nakon potpisivanja ugovornih obveza između škole i Agencije te naročito nakon potpisivanja pojedinačnog ugovora između škole i mene kao sudionice, započela sam s pripremnim aktivnostima kojima sam se nastojala što bolje pripremiti za dvotjedni boravak u Londonu i  tečaj engleskoga jezika. To je uključivalo komunikaciju s organizatorom tečaja ITC International  Praque, rješavanje testa iz engleskoga jezika, mini jezične lekcije preko  kanala You Tube, organizaciju putovanja, pronalaženje smještaja i kulturološku pripremu istraživanjem interneta te čitavi niz drugih aktivnosti prije putovanja.

Read more ...

Tomislav

USAVRŠAVANJE IZ PODRUČJA PODUZETNIŠTVA
MALTA, 8. – 12. 6. 2015.

U navedenom terminu sudjelovao sam u usavršavanju iz područja poduzetništva „Promoting the Culture of Entrepreneurship“  organizatora Acrosslimits iz Malte.

 

RAZLOZI UPUĆIVANJA NA USAVRŠAVANJE
Usavršavanje je bilo potrebno kako bih uz pomoć ostatka tima proveo Europski razvojni plan škole, a koji uključuje razvijanje kurikuluma za poduzetništvo kao međupredmetnu temu, kao i izradu novog plana i programa. Međupredmetna tema polazi od potreba učenika najmlađe školske dobi za koje obrazovanje i odgoj za poduzetništvo podrazumijeva učenje o tomu kako ideju pretvoriti u korisnu aktivnost, a postepeno uključuje i znanja iz osnova poduzetništva. Kako je za izvođenje poduzetničkih aktivnosti s učenicima potrebno osposobiti dio učitelja i izraditi priručnik, isto želimo učiniti kroz ovaj projekt. Potreba razvoja poduzetničkih kompetencija vidljiva je u preporukama Vijeća Europe i Europskog parlamenta, a gdje se poduzetništvo prepoznaje kao jedna od osam ključnih kompetencija cjeloživotnoga učenja. Radi navedenoga, škola me poslala na stručno usavršavanje o poduzetništvu i njegovoj ranoj primjeni u poučavanju.

Read more ...

Darko

Tehnike obrade drveta ručnim alatima

Stručno usavršavanje je trajalo ukupno pet dana, od ponedjeljka do petka (15. – 19.6). Edukacija je bila praktične prirode tj. učile su se tehnike obrade drveta ručnim alatima. U tjedan dana provedenih u intenzivnom radu, svakim danom od 8:30 do 18:00h, napravio sam četiri vježbe koje podrazumijevaju poznavanje tehnike rukovanja slijedećim alatima i priborom: ručna blanja, dlijeto, ručna pila, skalpel, rezbarska pila, measuring gauge, straight edge, block plain, dove tail marker, kutnik…

Read more ...

Dejan

Sudjelovao sam na tečaju poučavanja engleskog jezika kroz kulturu koji se odvijao na Trinity collegeu u Dublinu u Irskoj. Ideja je da se jezične vještine razvijaju imerzijom u kulturu i istraživanjem kroz komunikaciju. Tečaj je trajao od 13. – 24.07. i bio je prožet predavanjima koja su tematski varirala od irskih klasičnih i suvremenih pisaca do izrade vitraja koji je vrlo proširen u irskoj kulturi, kao i radionicama o primjeni književnosti i filma u nastavi i IKT radionice.
 

Read more ...

Ivana

Sudjelovala sam na stručnom usavršavanju iz područja socijalnih vještina „ Social skills and group dynamics in the classroom“ u Aughrimu u Irskoj od 26.7. do 1.8.2015. u organizaciji European Bridges Consulting iz Finske. ( http://socialskills.europeanbridges.com/ )
Tečaj i radionice je vodilo, osim voditeljice Ulle Salomäki iz Finske, još četvero asistenata iz Portugala, Irske i Mađarske. Na tečaju je, osim mene, bilo prisutno trideset i dvoje polaznika iz Grčke, Rumunjske, Finske, Italije i Poljske.

Read more ...

Damir

Sudjelovao sam na tečaju Moodle – Virtual Learning Environment at Schools u organizaciji Infinity English Collegea. Tečaj se održao u terminu od 10. do 14. kolovoza 2015. godina u Dublinu, Irska.

Kroz tečaj smo naučili osnovno o organizaciji virtualnog okruženja u školi te kojim metodama i aktivnostima učiniti online okruženje primjereno učenju i poučavanju.

Read more ...

Valerija

    Od 17.8.2015. do 28.8.2015. sudjelovala sam na stručnom usavršavanju pod nazivom ''English Language Training and Irish Culture'' u organizaciji Cork English World iz Irske, uz koji prilažem i link: (http://issuu.com/cew1/docs/english_language_training_and_irish_3cc57f21f57845)
    Tečaj je vodilo dvoje profesora iz Irske (profesor engleskog jezika, Angela Keohane i profesor povijesti, Damien O'Connor). Na tečaju je sudjelovalo 15 polaznika: 7 iz Poljske, 2 iz Danske, 2 iz Njemačke, 2 iz Italije, 1 iz Mađarske i ja iz Hrvatske.

Read more ...