Damir

Sudjelovao sam na tečaju Moodle – Virtual Learning Environment at Schools u organizaciji Infinity English Collegea. Tečaj se održao u terminu od 10. do 14. kolovoza 2015. godina u Dublinu, Irska.

Kroz tečaj smo naučili osnovno o organizaciji virtualnog okruženja u školi te kojim metodama i aktivnostima učiniti online okruženje primjereno učenju i poučavanju.

Prvi dan smo se upoznali s definicijama i  funkcionalnostima virtualnog okruženja. Također predstavljena nam je Moodle platforma kao besplatno i izuzetno funkcionalno okruženje za izradu online tečajeva. Upoznali smo se s autentičnim materijalima i upotrebom interneta u učionici. Kroz uvod o virtualnoj učionici saznali smo koji su to elementi potrebni kako bi što bolje kreirali, dizajnirali i ocijenili web okruženje namijenjeno poučavanju.U slijedećim danima smo kroz praktično iskustvo rada u maloj grupi na konkretnim zadacima upoznali edukativnu platformu i njezinu funkcionalnost. Te smo krenuli s izradom online tečaja. U samoj izradi online tečaja koristili smo sve dostupne resurse i imali smo pomoć učitelja.

  
Osim samog rada na online tečajevima popodneva smo provodili posjećujući razne kulturne lokalitete u Dublinu i okolici. Tako smo posjetili i gradiće u okolici Dublina, Bray, Dún Laoghaire te poluotok Howth.

Na kraju tečaja smo prezentirati naš online tečaj koji smo napravili te pokazati dobre i loše strane virtualnog okruženja u edukacijskom sustavu. Tako smo uvježbali naše prezentacijske aktivnost i poboljšali jezične kompetencije.

Kako je navedeno u certifikatu izdanom od strane organizatora, stekao sam vještine i kompetencije iz sljedećih područja:
- izrada online tečajeva
- prezentacija usvojenog znanja uz pomoć IKT alata
- poboljšanje jezičnih kompetencija
Stečene vještine primijenit ću u radionici koju ću organizirati za učitelje u šk. god. 2015./2016. i u izradi online okruženja za učenike.

Galerija fotografija.

Moodle – Virtual Learning Environment at Schools

od 10.8.2015.  do 14.8.2015.

http://ibcenglish.com/teacher-training/moodle-virtual-learning-environment-at-schools