Predstava na engleskom jeziku


Nakon provedenog stručnog jezičnog usavršavanja – Primary Teachers: English Language Training And Irish Culture – B2, Cork English World, Crawford Park, Bishop St, Cork, Ireland u trajanju od 17.8.2015. – 28.82015. osmišljena je aktivnost dramske radionice unutar dodatne nastave engleskog jezika u cilju povećanja jezičnih kompetencija na stranom jeziku. Učenice Tea Grden, Ines Pribolšan, Nina Režabek i Leona Souček osmislile su tekst i scenarij za kratku priredbu ''Just an ordinary day'' koju su izvele u sklopu „Sajma aktivnosti: A je to“ 9. lipnja 2016. godine.

S istim ciljem, učenik Bruno Pernar sudjelovao je u natjecanju sricanja u sklopu natjecanja ''English in Action'' 12. ožujka 2016. u Zagrebu.

Također, pokrenut je i projekt ''Pen pals'' u eTwinning portalu u listopadu 2015. godine sa školama u Danskoj (Lyng Skole, Fredericia, učiteljice: Rikke Jespersen i Anja Jakobsen) kojem se kasnije priključila škola u Poljskoj (učiteljica: Magda Magiera, Szkoła Podstawowa nr1 im.4PDPim.Jana Kilińskiego, Piaseczno Poljska).
Opis projekta: učenici pišu pisma na engleskom jeziku prijateljima iz drugih zemalja, pišući o sebi, svojoj obitelji i prijateljima, školi, hobijima i interesima te na taj način uče o različitim kulturama i običajima. Projekt omogućuje razvijanje jezičnih kompetencija i omogućuje učenicima uvid u različite kulture i običaje.


učiteljica Valerija Stipetić