Mala škola šivanja

Javni satovi ručnog rada

Kao jedna od diseminacijskih aktivnosti projekta KA1 Osnovne škole Ludina održani su javni satovi ručnog rada koje je vodila učiteljica Marijana Rešetar.

 

Kroz 6 javnih satova (13., 20. i 27. listopada 2015.) uvela je 9 učenica  6. razreda koje polaze izvannastavnu aktivnost Mala škola šivanja u svijet šivanja šivaćim strojem. Iskorišteni su materijali  i predlošci za šivanje koje je prikupila tijekom praćenja prakse u finskoj školi. Gotove vježbe šivanja izložene su na stalnom panou Male škole šivanja. Učenice će kao potvrdu za savladan rad šivaćim strojem dobiti vozačke dozvole. Satovima je prisustvovala voditeljica aktivnosti Sunčana Pomahač Gak.

15. prosinca 2015. organiziran je javni sat za 24 učenika područnih odjela, njihove učiteljice i učiteljicu engleskog jezika. Učenici su izrađivali prigodne snjegoviće od vune. Svi su uspjeli napraviti svojeg snjegovića kojim su ukrasili božićne jelke u svojim učionicama.

Sve učiteljice su voditeljice aktivnosti Učeničke zadruge Jabuka te će ovakvom razmjenom znanja unaprijediti njezin rad.